Ανακάλυψε τον εαυτό σου

Ανακάλυψε τον εαυτό σου

Ανακάλυψε τον εαυτό σου μέσα από την χαμένη ισορροπία σου

Ανακάλυψε τον εαυτό σου, πάρε τον χρόνο σου και σταμάτα να διορθώνεις τους άλλους ανθρώπους.

Είσαι από τους ανθρώπους που όταν οι γύρω σου δεν είναι ευτυχισμένοι ή έχουν κάποιο πρόβλημα νιώθεις κάπως υπεύθυνος και άσχημα;

Προσπαθείς χωρίς να στο ζητήσει κανένας να βοηθήσεις γιατί δεν νιώθεις μέσα σου καλά αν δεν το κάνεις;

Καταρχάς προσπάθησε να ανακαλύψεις τον εαυτό σου «απομακρύνοντάς» σε από αυτόν.

Προσπάθησε να δεις λίγο αποστασιοποιημένα τα πράγματα τα οποία κάνεις καθημερινά και για τα οποία δεν είσαι ευχαριστημένος.

Ρίξε λίγο την ταχύτητα το βράδυ που θα πας για ύπνο προσπαθώντας να χαλαρώσεις το μυαλό και το σώμα από την ένταση της ημέρας.

Πολύ θα βοηθήσει αν κάνεις μια μικρή προσευχή κάθε βράδυ πριν πας για ύπνο και αναλογιστείς τι σε έκανε να νιώθεις άσχημα κατά την διάρκεια της ημέρας και τι όχι.

Σταμάτα να αναλώνεις τον εαυτό σου σε πράγματα και καταστάσεις οι οποίες δεν είναι για σένα.

Αν είσαι άνθρωπος που αισθάνεσαι κάπως υπεύθυνος αν οι άλλοι γύρω σου δεν είναι ευτυχισμένοι ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς σιγά σιγά να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δεις πιο σφαιρικά τα πράγματα.

Μπορείς φυσικά να συμπαραστέκεσαι και να βοηθάς τους ανθρώπους γύρω σου χωρίς όμως να αναλώνεις όλη την ενέργειά σου και να εξουθενώνεσαι.

Εξουθενώνοντας τον εαυτό σου δεν θα μπορείς να βοηθήσεις και φυσικά δεν θα μπορείς να προχωρήσεις σε κανέναν τομέα της ζωής σου.

Καλό είναι να συνειδητοποιήσεις πως τα συναισθήματα κάποιου δεν διαμορφώνονται απαραίτητα από παράγοντες που αφορούν εσένα.

Να θυμάσαι πως αν δεν ανακαλύψεις το ποιος πραγματικά είσαι δεν θα μπορείς στην ουσία να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο σου αλλά ούτε και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Να είσαι συμπονετικός μέσα στα όριά σου.

Για να ξέρεις πια είναι τα όρια θα πρέπει πρώτα να ανακαλύψεις εσένα. Να θυμάσαι πως δεν μπορείς να διορθώσεις κανέναν άνθρωπο.

Αυτό που ίσως μπορείς να κάνεις είναι να τους βοηθήσεις να δουν τι επιλογές έχουν αλλά όχι να τους πείσεις γι’ αυτές.

Είναι σημαντικό να προσέχεις το που ξοδεύεις την ενέργεια, τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου.

Να θυμάσαι πως όλα αυτά καταπονούν τον εαυτό σου και δεν βοηθάνε να κρατάς τις ισορροπίες σου.

Ανακάλυψε τον εαυτό σου αποστασιοποιημένος από προβλήματα, σκέψεις και άγχος. Να θυμάσαι πως με το άγχος, την ανησυχία και τα νεύρα δεν μπορούμε ποτέ να δούμε καθαρά.

Ανακάλυψε τον εαυτό σου αφουγκραζόμενος τα συναισθήματά σου και βλέποντας τις πραγματικές σου ανάγκες. Μόλις το κάνεις αυτό βάλε στόχο να πετύχεις τα θέλω σου και παράλληλα να μην αναλώνεσαι στα θέλω ή πρέπει των άλλων.

Αν εσύ δεν είσαι καλά τότε δεν θα μπορείς να κάνεις καλά και τους γύρω σου όσο και να θέλεις ή να προσπαθείς… 🙂

Δείτε Επίσης

Τι είναι η αναβλητικότητα

Τι είναι η αναβλητικότητα και γιατί αναβάλουμε συνέχεια πράγματα

Τι είναι η αναβλητικότητα; Πόσες είναι οι φορές που λέμε πως θα κάνουμε κάτι από …