Τετάρτη , 12 Αυγούστου 2020
Εσύ μπορείς

Εσύ μπορείς!

Εσύ μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου!

Εσύ μπορείς να πετύχεις αυτό το οποίο έχεις βάλει ως στόχο. Δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω.

Παρακάτω θα σας διηγηθώ μια ιστορία η οποία σίγουρα θα σας βάλει σε σκέψεις.

Ήταν κάποτε μια οικογένεια που αποτελούνταν από τέσσερα άτομα. Τον πατέρα, την μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Ένα αγοράκι 7 ετών και την αβάφτιστη αδερφή του 7 μηνών.

Οι γονείς πήγαιναν καθημερινά για δουλειά και επειδή δεν είχαν που ν’ αφήσουν τα παιδιά τους είχαν προσλάβει μια γυναίκα να τα προσέχει τις ώρες που έλειπαν.

Ήταν Τετάρτη και οι γονείς θα έλειπαν μέχρι αργά το βράδυ στις δουλειές τους.

Ήταν μεσημέρι όταν ο φίλος της κοπέλας τηλεφώνησε και της ζήτησε να βρεθούνε. Η κοπέλα σκέφτηκε πως για λίγο τα παιδιά δεν θα είχαν πρόβλημα μιας και κοιμόταν τέτοια ώρα.

Προνόησε να κλειδώσει την πόρτα του δωματίου των παιδιών και πήρε το κλειδί μαζί της. Φοβήθηκε τα παιδιά να είναι ξεκλείδωτα γιατί αν το αγοράκι ξυπνούσε και άνοιγε την πόρτα του δωματίου του ήταν επικίνδυνο να σκοντάψει και να πέσει από τις σκάλες.

Μπορεί να ήταν βραχυκύκλωμα ή το σίδερο κοντά στις κουρτίνες… Το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες με πρώτες τις κουρτίνες. Ακολούθησε η ξύλινη σκάλα που οδηγούσε στον πάνω όροφο και στα υπνοδωμάτια.

Εξαιτίας του έντονου καπνού το αγοράκι ξύπνησε.

Προσπάθησε ν’ ανοίξει την πόρτα αλλά δεν μπορούσε γιατί ήταν κλειδωμένη. Αλλά και να μην ήταν οι φλόγες ήδη ήταν απ’ έξω άρα και πάλι δεν θα μπορούσε να διαφύγει αυτός και η 7 μηνών αδελφή του.

Το μικρό αγόρι φώναζε δυνατά την γυναίκα που τα φύλαγε χωρίς ωστόσο να πάρει καμία απάντηση. Σε σύντομο χρονικό διάστημα συνειδητοποιεί πως θα έπρεπε αυτός και η αδελφή του να βγουν από κει.

Προσπάθησε με πολύ δύναμη να ανοίξει το παράθυρο για να βγει στο εξωτερικό μέρος του μπαλκονιού αλλά ήταν αδύνατο με τα μικρά του χέρια να το κάνει.

Όταν πλέον οι πυροσβέστες είχαν τελειώσει με την κατάσβεση της φωτιάς όλοι είχαν την ίδια απορία:

Πως μπόρεσε αυτό το μικρό αγόρι να σπάσει με το παιχνίδι του το τζάμι, να φορτώσει την αδελφή του σε σακίδιο και με τόσο βάρος να καταφέρει και να κατέβει από το δέντρο που ήταν δίπλα από το μπαλκόνι του;

Ο υπεύθυνος της πυροσβεστικής που είχε αντιμετωπίσει πολλά και είχε αποκτήσει σοφία από όσα είχε δει φαίνεται πως τους έδωσε την απάντηση!

«Δεν είχε κανέναν να του πει ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει!»

Αλήθεια είναι πως εσύ μπορείς να το κάνεις. Όσες φορές δεν μπόρεσες ήταν γιατί άκουγες τους άλλους να σου λένε πως δεν μπορείς.

Φυσικά και μπορείς. Πίστεψέ το, πάλεψε γι’ αυτό και θα τα καταφέρεις!

Να θυμάσαι πως εσύ μπορείς!

Σχετικό άρθρο:
Θα επιμείνω ώσπου να πετύχω!

Δείτε Επίσης

Πως να χαλαρώνεις το μυαλό

Πως να χαλαρώνεις το μυαλό σου από τις σκέψεις

Πως να χαλαρώνεις το μυαλό σου ώστε να μπορείς να σκέφτεσαι πιο καθαρά Έχεις έρθει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *