Γιατί να νιώθεις ανεπαρκής

Γιατί να νιώθεις ανεπαρκής;

Γιατί να νιώθεις ανεπαρκής στην ζωή σου; Δεν συντρέχει λόγος

Πολλές φορές έχεις έρθει αντιμέτωπος με τον ίδιο σου τον εαυτό. Ενδεχομένως να είπες και φράσεις όπως «Εγώ δεν πρόκειται να τα καταφέρω». «Δεν είμαι αρκετά καλός για αυτή την δουλειά». «Δεν έχω ικανότητες».

Αλήθεια πόσες είναι εκείνες οι στιγμές που νιώθεις πολύ λίγος και δεν πιστεύεις καθόλου στις ικανότητες και τον εαυτό σου;

Γιατί να νιώθεις ανεπαρκής; Γιατί αφήνεις την ανασφάλεια να επικρατήσει; Να θυμάσαι πως όλοι οι άνθρωποι μαζί και εσύ είναι το ίδιο σημαντικοί.

Ο καθένας προσφέρει ίσως και το ίδιο πράγμα αλλά πάντα με μοναδικό τρόπο. Ο τρόπος της μοναδικότητας είναι αυτό που ο κάθε άνθρωπος έχει. Μην το ξεχνάς.

Να θυμάσαι πως δεν μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο. Αυτό όμως που μπορείς να αλλάξεις είναι ο τρόπος που εσύ βλέπεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Μην εναντιώνεσαι στον εαυτό σου. Αγάπησε τον, συμφιλιώσου μαζί του και αποδέξου τον για αυτό που είναι.

Εστίασε στα χαρίσματά σου. Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία; Κατανόησε σε τι ξεχωρίζεις και ποια είναι να πλεονεκτήματά σου. Θα δεις πως στο τέλος όλα αυτά θα αποτελέσουν μια πολύ καλή υπενθύμιση στον εαυτό σου ότι πραγματικά είσαι πολύ χαρισματικός.

Βάλε σαν στόχο την σταδιακή σου βελτίωση σε τομείς που σε ενδιαφέρουν. Μάθε να εξελίσσεσαι και φρόντισε αυτό να γίνει σταδιακά και μεθοδικά.

Δεν θα πρέπει να νιώθεις ανεπαρκής. Είσαι εξίσου σημαντικός.

Δείτε Επίσης

Τι είναι η αναβλητικότητα

Τι είναι η αναβλητικότητα και γιατί αναβάλουμε συνέχεια πράγματα

Τι είναι η αναβλητικότητα; Πόσες είναι οι φορές που λέμε πως θα κάνουμε κάτι από …