Ο φόβος της απόρριψης

Ο φόβος της απόρριψης

Ο φόβος της απόρριψης είναι κρυμμένος στα ενδότερα…

Ο φόβος της απόρριψης σε πολλούς ανθρώπους τους κάνει να μην μπορούν να αντικρίσουν την ζωή. Να προσπαθούν να ρίχνουν κάποιες κλεφτές ματιές στην ζωή αλλά να μην την ζουν πραγματικά!

Μεγάλη αιτία πολλών ψυχολογικών ασθενειών είναι ο φόβος του να γνωρίσει κανείς εις βάθος τον εαυτό του.

Γνωρίζοντας τον εαυτό του κάποιος φοβάται τις αναμνήσεις του, τις ικανότητες, τις δυνατότητες και πολλές φορές προσπαθεί να δει λίγο από την χαραμάδα κάποιες από τις πτυχές του εαυτού του.

Ο άνθρωπος θέλει να αποφεύγει οποιαδήποτε γνώση θα μπορούσε να τον κάνει να απεχθάνεται τον εαυτό του.

Ο φόβος της απόρριψης έρχεται και μέσα από τον φόβο του να δούμε ποιοι πραγματικά είμαστε.

Ποια είναι τα καλά μας στοιχεία και ποια τα λιγότερο καλά. Ποιες είναι οι καλές μας αναμνήσεις και ποιες οι λιγότερο καλές.

Ξεπερνώντας οι ίδιοι σιγά σιγά τον φόβο της απόρριψης του ίδιου μας του εαυτού από εμάς έρχεται με τον καιρό και καταλαγιάζει ο μεγαλύτερος φόβος της απόρριψης από τους άλλους.

Είναι κατανοητό ότι υπάρχει «η στιγμή του φόβου» αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει να την ξεπερνάμε σιγά σιγά διότι ξεπερνώντας την θα εμφανιστεί η εσωτερική ηρεμία.

Μην ξεχνάμε πως ο φόβος δεν οδηγεί πουθενά. Οι φοβίες είναι σκόρπιες σκέψεις που περιτριγυρίζουν το μυαλό μας και προσπαθούν να βρουν διέξοδο.

Με την βοήθεια του Θεού και την δική μας προσπάθεια γνωρίζοντας ποιοι είμαστε, γιατί είμαστε και αγαπώντας κάθε κομμάτι από μας (όχι λατρευτικά) θα δούμε ότι ο φόβος της απόρριψης δεν υπάρχει ουσιαστικά μέσα μας.

Ίσως μάλιστα ανακαλύψουμε ότι απλά προσπαθούμε να τον συντηρήσουμε στο μυαλό μας λόγο της άγνοιας του εαυτού μας…

Προσευχή, προσωπικός αγώνας και όλα ξεπερνιούνται…

Δείτε Επίσης

Τι είναι η αναβλητικότητα

Τι είναι η αναβλητικότητα και γιατί αναβάλουμε συνέχεια πράγματα

Τι είναι η αναβλητικότητα; Πόσες είναι οι φορές που λέμε πως θα κάνουμε κάτι από …