Ο φόβος του θανάτου

Ο φόβος του θανάτου

Ο φόβος του θανάτου δεν πρέπει να μας καταβάλει…

Ο φόβος του θανάτου δεν πρέπει να καταβάλει τον άνθρωπο. Ο θάνατος είναι το φυσικό επακόλουθο της ζωής. Είναι η μετάβαση στην αιωνιότητα στην αθανασία.

Ο φόβος του θανάτου πολλές φορές δημιουργείται γιατί ο άνθρωπος φοβάται το άγνωστο και για αυτόν ο θάνατος είναι κάτι το άγνωστο.

Οι περισσότεροι στο μυαλό μας έχουμε τον θάνατο συνδεδεμένο με το άγνωστο και τον πόνο.

Ότι στο μυαλό περιέχει πόνο φιλτράρεται και προσπαθεί να «καταχωνιαστεί» στα βαθύτερα στρώματα ώστε να ξεχαστεί.

Οι περισσότεροι έχουμε χάσει κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο. Αυτό μας έχει δημιουργήσει πόνο γιατί αποκοπήκαμε από το αγαπημένο μας πρόσωπο και ταυτόχρονα αποστροφή διότι το άγνωστο τρομάζει.

Δεν θα πρέπει να τρέμουμε στην ιδέα του θανάτου γιατί απλά είναι η φυσική εξέλιξη της ζωής. Μάλιστα στην Ορθοδοξία οι μοναχοί έχουν μνήμη θανάτου γιατί έτσι μπορούν ν’ αγωνιστούν ουσιαστικά.

Ο φόβος του θανάτου θα μπορούσε να μειωθεί αν βλέπαμε και ζούσαμε την κάθε μέρα ως μια μέρα που θα μας έφερνε και λίγο πιο κοντά στο άγνωστο.

Κανένας δεν ξέρει πότε θα αφήσει ετούτο δω τον κόσμο. Ξέρει όμως πως αν ζει την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία τότε η ζωή αποκτάει νόημα πολύ διαφορετικό και ουσιαστικό…

Ο φόβος του θανάτου είναι ακόμα ένας φόβος στους τόσους που έχει ο άνθρωπος. Όλοι λέμε πως είμαστε ελεύθεροι στην ζωή. Αφουγκραστήκαμε τι είναι ελευθερία και σε τι είμαστε ελεύθεροι;

Είμαστε ελεύθεροι στην ουσία; Αγωνιούμε και ματαιοπονούμε γιατί ακριβώς;

Έχε μνήμη θανάτου αλλά όχι φόβο

Δείτε Επίσης

Τι είναι η αναβλητικότητα

Τι είναι η αναβλητικότητα και γιατί αναβάλουμε συνέχεια πράγματα

Τι είναι η αναβλητικότητα; Πόσες είναι οι φορές που λέμε πως θα κάνουμε κάτι από …