Πως να διώξετε το άγχος

Πως να διώξετε το άγχος (Μέρος Α’)

Πως να διώξετε το άγχος με ωραίο τρόπο

Μπορούμε να διώξουμε το άγχος και να αποφορτιστούμε με έναν απλό και αποδοτικό τρόπο. Αυτό όλοι μας κατά το παρελθόν το κάναμε. Δεν είχε σημασία αν είχαμε ταλέντο ή όχι.

Μιλάω για την ζωγραφική

Όταν ήμασταν παιδιά όλοι μας ζωγραφίζαμε σε ένα χαρτί κάτι. Αρκετοί από εμάς είχαν ταλέντο στην ζωγραφική, αρκετοί πάλι όχι. Δεν είχε ούτε και έχει σημασία το πόσο ταλέντο έχουμε.

Η ζωγραφική μπορεί να ενεργοποιήσει και να χρησιμοποιήσει την φαντασία μας με τέτοιο τρόπο που η αποφόρτισή μας θα είναι σημαντική.

Η ζωγραφική πάνω από όλα είναι διασκέδαση.

Ακριβώς η ζωγραφική είναι διασκέδαση. Για τα μικρά παιδιά αλλά και για τους μεγάλους η ζωγραφική προκαλεί ηρεμία, βοηθά στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων (ειδικά των παιδιών) και μας ανακουφίζει από την σκληρή καθημερινότητα και το άγχος.

Πως να διώξετε το άγχος με την ζωγραφική

Η ζωγραφική μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να εκφράσεις την κρυμμένη σου δημιουργικότητα και να αποστασιοποιηθείς λίγο από την ρουτίνα και το άγχος.

Συγκεντρώσου σε αυτό που ζωγραφίζεις και όχι στο αποτέλεσμα. Αν δεν σου είναι εύκολο να δημιουργήσεις κάτι σε ένα λευκό χαρτί τότε κυκλοφορούν ωραία βιβλία ζωγραφικής για ενήλικες.

Ακριβώς. Μέσα από αυτά τα βιβλία θα έχεις την δυνατότητα και τον στόχο να συγκεντρωθείς σε κάτι τελείως διαφορετικό και αγχολυτικό.

Το άγχος μπορούμε να το διώξουμε με πολλούς τρόπους. Ο τρόπος που αναλύσαμε παραπάνω όμως είναι από τους πιο διασκεδαστικούς.

Μάλιστα αν το συνδυάσετε και με ταυτόχρονη ζωγραφική με εσάς και το παιδί σας τότε γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστικό… 🙂

Δείτε Επίσης

Πως να χαλαρώνεις το μυαλό

Πως να χαλαρώνεις το μυαλό σου από τις σκέψεις

Πως να χαλαρώνεις το μυαλό σου ώστε να μπορείς να σκέφτεσαι πιο καθαρά Έχεις έρθει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *