Το παρελθόν

Το παρελθόν ανήκει στο… παρελθόν!

Το παρελθόν ήρθε ο καιρός να το αφήσεις πίσω σου

Αναπολώντας το παρελθόν έρχονται αναμνήσεις στο μυαλό μας καλές και άσχημες.

Όσα τραύματα κουβαλάμε αστραπιαία κατακλύζουν το μυαλό μας. Εκείνες οι περίεργες στιγμές που μας στιγμάτισαν. Το λάθος, η απώλεια, η ζωή η ίδια…

Ήρθε όμως η στιγμή που πρέπει να αφήσεις πίσω σου το παρελθόν και να το ξεπεράσεις. Έτσι μόνο θα βλέπεις σταδιακά να κάνεις βήματα προς τα εμπρός και να εξελίσσεσαι.

Μπορεί για όλα τα λάθη του παρελθόντος να μην ευθύνεσαι αποκλειστικά εσύ αλλά θα πρέπει εσύ να ξεπεράσεις τις στιγμές, τις πληγές.

Δεν είναι εύκολα αλλά σίγουρα μπορείς να το κάνεις με προσπάθεια σταδιακά.

Αν μένεις στο παρελθόν δεν θα μπορείς να ζήσεις το παρόν, ούτε και να διαμορφώσεις την δική σου ζωή έτσι όπως ουσιαστικά την θέλεις.

Χαλάρωσε και σκέψου ήρεμα από τα μαθητικά σου χρόνια τους φίλους σου, τους γονείς σου, τις σχέσεις με τους συμφοιτητές, την πρώτη σου αγάπη.

Ότι σε πονάει αναλογίσου αν χρειάζεται να το ξεπεράσεις ή απλά να το συγχωρήσεις και να προχωρήσεις. Τι περιμένεις για να το κάνεις; Συγχώρα και προχώρα.

Να θυμάσαι πως κάθε δυσκολία που έχεις περάσει σε έχει διδάξει και κάτι. Κράτα αυτό που έμαθες και μάθε να είσαι ευγνώμων.

Δεν πρέπει να αναλώνεσαι στην δυσκολία αλλά σε αυτό που έμαθες και θα σου είναι χρήσιμο μέσα από την εκάστοτε δυσκολία.

Αφού κρατήσεις όσα έμαθες και συγχωρέσεις όσους θα έπρεπε τότε επέστρεψε στο παρόν γεμάτος. Ζήσε το παρόν πλέον γνωρίζοντας ότι έχεις συγχωρήσει και έχεις γίνει σοφότερος…

Δείτε Επίσης

Τι είναι η αναβλητικότητα

Τι είναι η αναβλητικότητα και γιατί αναβάλουμε συνέχεια πράγματα

Τι είναι η αναβλητικότητα; Πόσες είναι οι φορές που λέμε πως θα κάνουμε κάτι από …